lørdag den 26. januar 2013

Byt en lap, Lap et tæppe.

Jeg tror de er ved at lykkedes.

 
Jeg har længe gerne ville deltage i denne blogleg, men har ikke kunne finde ud af at få den på min blog. jeg er ikke så teknisk snild.
Legen er startet af Bournonville.
Jeg håber der er rigtig mange der vil bytte med mig. for jeg vil gerne lave to tæpper, et til hver af drengene.
 
Jeg bytter med.
 
og der er plads til mange flere.......
 Byt en lap og lap et tæppe er mit bud på en ny blogleg.
(kritik,ris, ros og andre forslag modtages gerne)Jeg tænker på at prøve at starte en lille blogleg, og håber at der er nogen der har lyst til at lege med,
når jeg klipper lapper til mine tæpper, klipper jeg altid et par lapper mere,eller der er en enkelt i overskud og det har givet en hel masse fine bunker med lapper, det kender du måske nok selv ;)Jeg sad forleden og tænkte det kunne være sjovt at bytte lapperne med hinanden, og derefter sy et tæppe kun af byttet lapper, resultatet vil derfor være en hemmelighed og man bestemmer ikke hele processen selv, så er du kontrol freak så er dette måske en udfordring for dig også..
Der er jo noget udfordring i at kreere ud fra det man har til rådighed.Regler:

-Du klipper 30(16x16cm) lapper i valgfrie farver, mønstre osv. Meget gerne blandet, og helst ikke alle sammen i ens farvet, der skal selvfølgelig være plads til farveønsker osv... men hvis tæppet skal ende med at blive en overraskelse, er det bedre at lade afsender bestemme farver osv..

-Lapperne SKAL min måle 16x16 cm (fast str, for at gøre bytteriet nemt for alle)

(afhængig af sømrum giver dette en færdig syet firkant på ca 15x15cm)-Du bytter 5 lapper af gangen (valgfrie, farver, mønster så længe de måler 16 x 16 cm)
med 6 aftalte bytte makkere, Du bytter altså i alt med 6 andre bloggere.-Du modtager selv 5 lapper retur fra hver af dine valgte byttemakkere, og dette gøres til du har fået bytte alle 3o lapper du har klippet, og så skulle du gerne sidde med 30 nye lapper som du så skal sætte sammen til en tæppe forside, men bagside, foér osv. vælger du selv, når den tid kommer.

men til forsiden skal der bruges de 30 byttede lapper. (eller det antal lapper du har byttet dig til)-Du vælger også selv om du vil lave flere tæpper på denne måde , altså om du vil bytte med flere end 6, så længe du selv har styr på det, når lapperne modtages skal de vises frem på bloggen samt linkes til de 6 byttemakkere.Når tæppet er syet sammen, skal dette også vises frem på bloggen, sammen med navne på bytte makkere,så alle kan se og følge med i hvilke forskellige tæpper vi alle sammen ender ud med.Hvad du ellers vælger at gøre med tæppet er selvfølgelig op til dig, denne leg er bare en ekstra lille udfordring til kreativiteten, så hvis du har lyst til at lege med,

gør du således:

Gem billedet i toppen af indlægget, og lav et indlæg hvor du søger 6 bytte makkere,

(lidt ligesom gaveleg)
først til mølle osv,
og link med billede i din side bar så nye, byttesøgende og nysgerrige kan følge/være med.Tæppet sys sammen således:

Lapperne lægges så de ligger 5x6, så tæppets udsende bestemmer du ud fra de 30 lapper du har fået byttet dig til.
Alt efter hvor meget du bruger til sømrum kommer hver firkant ca til at måle 15x15cm efter syning, hvilke også giver plads til nogle spændende lapper, så vær endelig kreative med lappe bytteriet :)


eksempel på tæppeforside med 30 forskellige lapperTæppet vil ca komme til at måle 75x90cm +/-, sødt til evt. en barnevogn,

Dette gør at tæppet er til at sy på en eftermiddag, så alle kan være med, uden at det bliver en uoverskuelig process.

Opdratering til tæppe str.
efter lidt mail frem og tilbage med nogle deltagere er der lavet lidt om i reglerne mht str. på tæppet. da det jo ikke er alle der lige har baby ;)
Du bestemmer selv hvor mange lapper du ønsker dit tæppe skal laves med, om du vil bruge 30,60 eller flere, så længe du selv har styr på hvem du bytter med og hvor mange byttere du har brugt til hver tæppe.

så det vil sige at det ser sådan her ud
eks. 30 lapper giver et fint barnevogn tæppe, og er let for begyndere.
hvor imod 120 lapper giver et stor slumre tæppe, hvis du har mod på det :)

30 lapper: hvor du bytter med 6 andre
60 lapper: du bytter med 12 andre
90 Lapper: du bytter med 18 andre
120 lapper: du bytter med 24 andre

Hvis du sidder med spørgsmål, ide´r, andre gode forslag er jeg åben for dette, for det er bare mit forslag til en blogleg hvor alle kan være med.I skal være velkommen til at sende billeder af færdige tæpper til mig, så laver jeg et indlæg med link, til jer og billeder af jeres tæpper, så alle kan få lov at se hvor mange forskellige tæpper det ender med.

Håber i er friske på at lege med :)

6 kommentarer:

 1. Hej

  Jeg vil gerne bytte.. jeg sender dig en mail

  Rigtig god lørdag

  :o) Linda

  SvarSlet
 2. Jeg vil gerne bytte :)

  Du kan sende mig en mail på jeans-finurligheder@hotmail.com hvis det er.

  Krims fra Jean

  SvarSlet
 3. Jeg vil også gerne bytte. Send mig en mail på lise-tj@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Hej

  Jeg vil gerne bytte
  MH
  hellemalene@live.dk

  SvarSlet
 5. Hej hej,
  Jeg er også gerne med på en bytter, hvis du mangler makkere - du kan nå mig på bebe200procent@gmail.com.
  Kh Bodil

  SvarSlet
 6. Mangler du flere at bytte med må du gerne sende mig en mail på kahrkreation@gmail.com
  Kh Line
  Kahrkreation.blogspot.dk

  SvarSlet